Lodge Cast Iron Suomi

VINKKEJÄ LEIPOMISEEN LODGEN VALURAUDALLA

Valurautavuoassa tai muussa leivontavuoassa leipominen on melko samanlaista. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi saat tässä parhaat vinkit valuraudassa leipomiseen.

1. Voitele ja leivitä aina vuoka

Voitele ja leivitä vuoka aina ennen taikinan laittamista. Näin saadaan täydellinen pinta ja kakku irtoaa helposti vuoasta. Korppujauhon sijasta voit käyttää myös näitä: kookos – kakusta tulee erityisen mehukas, unikonsiemenet – kakku saa hyvän maun ja kauniin värin, mantelijauho – gluteeniton vaihtoehto, joka antaa hyvän maun. Kokeile myös leipoa mantelijauhoilla mehukkaita gluteenittomia kakkuja ja leivonnaisia.

2. Älä täytä vuokaa kokonaan

Täytä vuoka noin ¾:aan asti taikinalla. Kun kakku paistetaan, se nousee ja täyttää vuoan ilman että se valuu yli.

3. Anna levätä ennen kuin kumoat kakun

Tiedämme, että kakku tuoksuu hurmaavalta, kun otat sen uunista, mutta ole kärsivällinen ja anna sen jäähtyä vähintään 10 minuuttia ennen kumoamista.

4. Kakun kumoaminen

Käytä lautasta tai ritilää, kun kumoat kakun vuoasta. Ota tiukka ote vuoasta molemmin käsin, aseta lautanen päälle ja käännä ylösalaisin. Nosta vuoka ylös. Kakkusi on nyt valmis nautittavaksi! Rapea pinta ja mehukas sisus. Se on valurautavuoassa leipomisen tulos.

5. Pese käsin, pyyhi kuivaksi ja voitele öljyllä

Kun leivontavuoka on jäähtynyt, pese käsin ja pyyhi kuivaksi. Suihkuta tai voitele kasviöljyllä. Pyyhi talouspaperilla, jotta jäljelle jää vain ohut kerros öljyä. Voit nyt laittaa vuoan takaisin kaappiin odottamaan seuraavaa leivontakertaa!